4 راه‌ حل ساده برای این‌که کارهایتان را به تعویق نیاندازید

26 دی 1399 - 11:00
مهارت‌های زندگی - 4 راه‌ حل ساده برای این‌که کارهایتان را به تعویق نیاندازید
4 راه‌ حل ساده برای این‌که کارهایتان را به تعویق نیاندازید
امتیاز مطلب: 62%

آیا گاهی اوقات احساس سردرگمی می‌کنید؟ نمی‌دانید چطور روی کارتان تمرکز کنید و از انجامش لذت ببرید؟

حتما سعی می‌کنید رو به جلو حرکت کنید ولی انگیزه‌ای برای شروع بزرگ‌ترین و مهم‌ترین پروژه‌های خود ندارید. همین حسِ به تعویق انداختن کارها، به شما غلبه می‌کند و قبل از این‌که به خودتان بیایید، متوجه می‌شوید که کل روز، هیچ کاری انجام نداده‌اید. با یوکن همراه باشید.

شما هم قبلا تجربه‌اش کرده‌اید، نه؟

این اتفاق برای خیلی از افراد پیش آمده است. بعد از کار کردن با بسیاری از افراد شاغل، فهمیدم که سریع‌ترین روش برای غلبه به این عادت، به اصطلاح، تحتِ «کلاه ذهنیت» قرار گرفتن است.

از هر زاویه که به این قضیه نگاه کنید، می‌فهمید موانعی که هنگام انجام کارهایتان سر راه خود می‌بینید، در واقع به خاطر همین عادت «امروز فردا کردن» است.

در ادامه، 4 راه حل مختصری که می‌توانید با انجامش به این عادت غلبه کنید، فهرست کرده‌ایم.

1. برای خود، یک ایده‌آل غیرممکن و نشدنی نسازید

وقتی برای خود هدفی تعیین می‌کنیم، در خیالاتمان برای خود آینده‌ای ایده‌آل می‌سازیم. بعد هم طبق همین خیالات، مراحل بعدی رسیدن به آن هدف را پشت هم می‌چینیم. در این حالت، دو مسئله پیش می‌آید. اغلب ایده‌آل‌های ما، با موقعیت کنونی ما بسیار تفاوت دارند و دور و دست‌نیافتنی هستند. این آینده‌‌نگری، در واقع بدون اینکه درباره‌ی آن خوب فکر شده باشد، شکل گرفته است. هیچ مقدمه‌ای برای آن وجود ندارد و به لازمه‌های رسیدن به این ایده‌آل، فکر نشده است. اینجاست که دچار مشکل می‌شویم و هی امروز و فردا می‌کنیم و حتی گاهی اوقات برای رسیدن به آن ایده‌آل، هیچ تلاشی نمی‌کنیم، و اینجاست که ایده‌آل‌هایمان روز به روز دورتر و دست‌نیافتنی‌تر می‌شوند.

بگذارید این‌گونه توضیح بدهم؛ وقتی مقدار کاری که امروز انجام داده‌اید را با آن‌چه که برای رسیدن به هدفتان در آینده باید انجام دهید مقایسه کنید، ناامید می‌شوید. تمرکز زیاد روی ایده‌آل‌ها، جلوی پیشرفت‌تان را می‌گیرد.

عقب انداختن کارها - کار امروز را به فردا نیانداز - تنبلی - تعلل

برای حل این مشکل، فقط کافی است که طرز تفکر خود را تغییر دهید. به‌جای مقایسه وضعیت الان خود با آینده، میزان پیشرفت امروزتان را با روز اول مقایسه کنید. وقتی وضغیت خود را با گذشته مقایسه ‌کنید، میزان پیشرفتتان را خواهید دید.

این روش می‌تواند دو دلی شما را برطرف کند و اعتماد به نفس‌تان را برای رسیدن به اهداف بزرگتر، بالا ببرد. این‌گونه به‌جای انتقاد از خودتان، با پیشرفتی که به‌دست آورده‌اید، احساس بهتری خواهید داشت.

2. فکر نکنید که هیچ چیز خوب پیش نمی‌رود

کمال گرایی و داشتن یک ذهنیت مقایسه‌گر، شما را دو دل می‌کند. وقتی زمان زیادی را در شبکه های اجتماعی می‌گذرانید، در استوری‌ها و تصاویر دوستان و همسالان به‌ نظر «موفق» خود غرق می‌شوید.

شاید دوستان، ارتباطات، پول و فالورهای بیشتری نسبت به شما داشته باشند. ممکن است همسالان، دوستان و اینفلوئنسرها (influencers) در شبکه‌های اجتماعی بگویند کلی کار انجام می‌دهد و  پول زیادی درمی‌آورند، که خب طبیعتا باعث می‌شود شرایط خودتان را با شرایط آنها مقایسه کنید و همین هم باعث شک و دودلی شما می‌شود.

عقب انداختن کارها - کار امروز را به فردا نیانداز - تنبلی - تعلل

افسرده می‌شوید و از خودتان می‌پرسید چرا برعکس آنها به جایگاه دل‌خواهتان نرسیده‌اید. اما شما از آنچه در پشت صحنه اتفاق می‌افتد، بی‌خبرید. شما از زندگی و شغل آنها اطلاعی ندارید، پس هیچ‌گاه خودتان را با دیگران مقایسه نکنید. اهداف خودتان را مشخص کرده و مسیر خودتان را طی کنید.

همه‌ی موفقیت‌هایتان را جشن بگیرید و قدردان چیزهایی باشید که به دست آورده‌اید.

3. اهداف دقیق و سنجیده‌ای تعیین کنید

وقتی از آینده‌ی خود، تصویر واضحی نداشته باشید و برای خود هیچ هدف دقیقی مشخص نکرده باشید، بیش از پیش، امروز و فردا می‌کنید. چون نمی‌دانید باید چه کاری کنید و همین باعث سردرگمی شما می‌شود. برای غلبه به اهمال‌کاری، اهداف بلند پروازانه اما واقع‌گرایانه داشته باشید و روش‌های رسیدن به آن را تعیین کنید. هم به بلندمدت فکر کنید و هم اهداف کوتاه‌مدت 90 روزه تعیین کنید. این‌گونه تمرکز و اعتماد به نفستان بیشتر می‌شود و همین به نوبه‌ی خود، توانایی شما را افزایش می‌دهد.

عقب انداختن کارها - کار امروز را به فردا نیانداز - تنبلی - تعلل

در صورت نداشتن هدفی مشخص، به هیچ وجه نمی‌توانید کاری از پیش ببرید.

برای شروع، 5 هدف واضح و قابل سنجش مشخص کنید و سعی کنید تا در 90 روز آینده، به آن برسید.

4. هدف اصلی خود را مشخص کنید

داشتن انگیزه و اعتماد به نفس، بسیار مهم است. وقتی نمی‌دانید قرار است برای چه کاری تلاش کنید، یا بهتر است بگویم؛ وقتی نمی‌دانید هدفتان چیست، با مشکل مواجه می‌شوید و شروع می‌کنید به بهانه‌جویی و پشت گوش انداختن کارهایتان.

تعامل احساسی و عاطفی، به شما انگیزه‌ی برداشتن قدم‌های بعدی برای اهدافتان را می‌دهد. وقتی جایی گیر کردید، از خودتان بپرسید «اصلا چرا می‌خواستم به این هدف برسم؟» و دوباره دلایل خودتان را مرور کنید.

انگیزه‌های اصلی شما هر چه که باشد، وقتی دیدید مسیرتان سخت شده و دیگر پیشرفتی نمی‌کنید، نگاهی به خودتان بیاندازید و به خود یادآوری کنید که در وهله‌ی اول‌، برای چه می‌خواستید به این هدف برسید. مرور این دلایل به شما کمک خواهد کرد تا تعلل و بهانه‌جویی را کنار بگذارید و با انگیزه‌ی بیشتری ادامه بدهید.

عقب انداختن کارها - کار امروز را به فردا نیانداز - تنبلی - تعلل

حالا توانستید متوجه دلیل امروز و فردا کردنتان شوید؟

منبع: PickTheBrain

نویسنده مطلب
Helia Mahmoodian - هلیا محمودیان
دانشجوی رشته‌ی زبان انگلیسی‌ام، عاشق ادبیات، هنر، روانشناسی و انیمه‌ام. دلم می‌خواد دنیارو دور بزنم.

آیا به نظر شما این مطلب مفید بود؟

2021-01-16 01:27:56
دسته بندی ها