اگر قصد ازدواج و تشکیل خانواده دارید، آیا می‌دانید قبل از عقد باید درباره‌ی چه مسائلی صحبت کنید؟ ازدواج مهم‌ترین تصمیم زندگی است، پس همان‌طور که انتظار دارید باید از تمام جهات برای ورود به زندگی مشترک آماده باشید. در این مقاله 14 سوالی را که باید قبل از ازدواج پاسخ دهید، برایتان گرد آورده‌ایم تا بهترین انتخاب را داشته باشید و برای یک ازدواج درست و آگاهانه اقدام کنید. با یوکن همراه باشید.

1. آیا به جز وابستگی عاطفی، از نظر خصوصیات ظاهری نیز همسر آینده‌تان را می‌پسندید؟

تصمیم‌گیری برای ازدواج نباید براساس خصوصیات ظاهری انجام بگیرد. اما اگر طرف مقابل هیچ جذابیت ظاهری برایتان نداشته باشد، ممکن است ماندگاری رابطه‌تان تحت تاثیر قرار بگیرد و به دلیل نارضایتی از ظاهر فرد به جدایی فکر کنید.

2. آیا مایلید بقیه عمرتان را متعهدانه با فرد موردنظر صرف کنید؟

انتخاب شریک زندگی و کسی که مابقی عمرتان را با او بگذرانید، کار ساده‌ای نیست. در مرحله‌ی اول باید ببینید که اصلا آمادگی قبول چنین تعهدی را دارید یا نه؟ یادتان باشد در طول زندگی مشترک نه تنها خودتان بلکه همسرتان نیز پیرتر می‌شود. هر دوی شما از نظر ظاهری و رفتاری تغییر خواهید کرد. پس باید قبل از هر چیزی مطمئن شوید که آیا حاضر هستید بقیه عمرتان را در کنار فرد موردنظر باشید و به قول معروف به پای هم پیر شوید یا نه؟ تعهد زن و مرد نسبت به یکدیگر باعث تداوم زندگی مشترک می‌شود و به رشد و توسعه فردی کمک می‌کند.

3. وقتی با هم دعوا می‌کنید یا اختلاف نظر دارید، در نهایت چه اتفاقی می‌افتد؟

مشاجره و اختلاف نظر در زندگی مشترک پیش می‌آید، اما اگر مصر باشید که همیشه حرف خودتان را به کرسی بنشانید، زندگی‌تان نابود خواهد شد. در زندگی مشترک اهل مصالحه باشید و در موضوعات مختلف با همسرتان توافق کنید. هر زمان به این باور رسیدید که زندگی مشترک، برای ما شدن است و خودتان نباید به تنهایی تصمیمی بگیرید. آن زمان می‌توانید مطمئن باشید که زندگی‌تان مسیر خوبی را در پیش گرفته است.

4. آیا با فرد موردنظر از لحاظ اعتقادی تفاهم دارید؟

اعتقادات مشترک میان زن و مرد از مشهودترین ویژگی‌های یک ازدواج موفق است. زوج‌هایی که اعتقادات یکسان دارند، ارتباط بهتر و سازنده‌تری با یکدیگر برقرار می‌کنند. وقتی دو نفر به اصول اعتقادی یکسانی ایمان داشته باشند، در آینده که بچه‌دار شوند، در انتقال اصول اعتقادی به فرزندشان مشکلی نخواهند داشت و هماهنگ با هم عمل می‌کنند.

5. آیا در آینده به همسرتان وفادار می‌مانید؟

این سوال، با دو سوال قبلی ارتباط نزدیک دارد. اگر فکر می‌کنید هنوز نمی‌توانید در زندگی مشترک متعهدانه عمل کنید و به پیمانی که با فرد موردنظر بسته اید وفادار بمانید، لطفا قید ازدواج را بزنید. زیرا ازدواج‌تان آینده‌ی روشنی ندارد و تنها زندگی خود و دیگری را خراب می‌کنید.

6. آیا معیارهای مطلوب همسر آینده‌تان در شما وجود دارد؟

اگر معیارهایی که فرد مقابل‌تان در انتخاب همسر آینده‌اش دارد در خود نمی‌بینید، حتما با دقت بیشتری عمل کنید. باید همسری انتخاب کنید که به دنبال ازدواج با کسی باشد که خصوصیات شخصیتی شما را داراست تا همسرتان در آینده به دنبال این نباشد که شما را مطابق با خواسته‌ها و میل خود تغییر دهد، چرا که تغییر در زندگی مشترک غیرممکن است.

7. آیا هر دوی شما تمایل به بچه‌دار شدن دارید؟

اگر خودتان عاشق بچه هستید اما همسر آینده‌تان هیچ علاقه‌ای به بچه‌دار شدن ندارد، حتما دچار مشکل خواهید شد. پس درباره‌ی اینکه آیا ازدواج‌تان آینده‌ی دلخواه هر دوی شما را تامین می‌کند یا نه صحبت کنید.

8. آیا در اهداف بلندمدت زندگی شخصی و خانوادگی خود با طرف مقابل تفاهم دارید؟

تصور کنید هیچ علاقه‌ای به مسافرت کردن ندارید، اما با کسی ازدواج می‌کنید که دوست دارد سفرهای طولانی مدت داشته باشد. آیا فکر می‌کنید ازدواج موفقی خواهید داشت؟ اصلا می‌دانید چه توقعی از زندگی خانوادگی یا شغلی خود دارید؟ وقتی با کسی وارد زندگی مشترک می‌شوید، یعنی می‌خواهید زندگی خوب و خوشی برایش بسازید و به علایق او احترام بگذارید. البته در تمام مسائل نمی‌توانید سلیقه‌ی یکسانی داشته باشید، اما باید با اختلاف سلیقه‌هایتان مکمل هم شوید.

9. اگر در آینده سلامتی طرف مقابل‌تان به خطر بیفتد، آیا باز هم به زندگی مشترک‌تان ادامه خواهید داد؟

شاید از فکر کردن به این سوال طفره بروید و اصلا دوست نداشته باشید به همچنین شرایطی فکر کنید؛ اما می‌دانید زندگی قابل‌پیش‌بینی نیست. شاید امروز سرحال و شاداب راه بروید، اما فردا دچار سانحه‌ی رانندگی و نقص‌عضو شوید. حقیقت این است که هیچ کسی از فردای خود خبر ندارد. اگر در آینده چنین اتفاقی برای همسرتان رخ دهد، حاضر هستید در کنارش بمانید و حمایتش کنید؟

10. آیا حاضرید نیازهای همسر آینده‌تان را به نیازهای خود ترجیح دهید؟

ازدواج در سال‌های ابتدایی حساسیت زیادی دارد. وقتی با فردی وارد زندگی مشترک می‌شوید باید نیازهای او را در اولویت قرار دهید. با این تفاسیر آیا می‌توانید نیازهای دیگری را بر نیازهای خود مقدم بدانید؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است، پس باید در طول زندگی ازخودگذشتگی زیادی داشته باشید. وقتی نیازهای همسرتان را مقدم بدانید، شاید نیاز باشد به دنبال خرید خانه یا ماشین موردعلاقه‌تان نباشید تا بتوانید هزینه‌ی ادامه تحصیل او را فراهم کنید.

11. آیا می‌توانید یک هم‌تیمی خوب باشید؟

با ازدواج، تنها یک نفر نیستید بلکه باید مسیر دونفره‌ای را بپیمایید. وقتی وارد زندگی مشترک می‌شوید. دیگر نمی‌توانید برای مسائل زندگی‌تان به تنهایی تصمیم بگیرید. اگر هنوز نمی‌توانید یک هم تیمی خوب باشید و تصمیمات‌تان را با هم فکری و به دور از لجبازی بگیرید، پس برای ازدواج دست نگه دارید. شروع زندگی مشترک برابر است با ورود به یک کار تیمی مداوم، زیرا روزانه مسائل زیادی پیش می‌آید که باید دو نفره درموردشان تصمیم‌گیری کنید و مسیر انجام‌شان را طی کنید. اگر نتوانید هم‌تیمی خوبی باشید، نه تنها در زندگی مشترک بلکه در زندگی شخصی خود نیز به پیشرفتی نخواهید رسید.

12. آیا به همسر آینده‌تان افتخار می‌کنید؟

وقتی همسرتان در زمینه‌ای به موفقیت می‌رسد باید به پیشرفت او افتخار کنید، حتی اگر در آینده نتوانست به اهدافش برسد و شکست خورد نباید این شکست را مایه‌ی سرافکنندگی خود بدانید. هر زمان در جمع خانواده و دوستان‌تان هستید، باید بتوانید به همسرتان افتخار کنید و در مورد او حرف‌های مثبت بزنید.

13. آیا بعد از ازدواج تمایل دارید حساب پس‌انداز مشترک داشته باشید؟

تفاهم نداشتن در مورد مسائل مالی یکی از دلایل رایج اختلافات زناشویی است. پس لازم است قبل از ازدواج درمورد مدیریت حساب‌های مالی خود با هم به توافق برسید.

14. آیا مایل هستید خانواده‌ی همسرتان را بپذیرید و در زمان لزوم حامی‌شان باشید؟

تنها همسر آینده‌تان نیست که با ازدواج وارد زندگی‌تان می‌شود، بلکه خانواده‌ی او نیز به جمع خانوادگی‌تان اضافه خواهند شد. باید در میهمانی‌هایشان شرکت کنید و در تعطیلات به آنها سر بزنید و همسرتان را تنها نگذارید. حتی گاهی شرایطی پیش می‌آید که باید از نظر مالی نیز حمایت‌شان کنید.

با استفاده از سوالات فوق، بهترین تصمیم را بگیرید و شریک مناسبی برای زندگی‌تان انتخاب کنید. ازدواج مهم‌ترین تصمیم زندگی است و نباید در این تصمیم شتاب‌زده عمل کنید. حتی بعد از ازدواج نیز باید با همسرتان همکاری کنید تا زندگی مشترک‌تان را به نقطه‌ی ایده‌آلی که برای خود تجسم کرده بودید برسانید و ازدواجی موفق و پایدار داشته باشید.

 

منبع: lifehack