استرس جزء جدانشدنی زندگی های امروزی است. شاید همین حالا هم استرس دارید و از شرایط‌تان عصبانی یا ناراحت هستید و احساس ناامیدی می‌کنید. حتی ممکن است بخواهید بی‌خیال همه چیز شوید. اما باید بدانید در همین مواقع است که باید سعی کنید استرس‌تان را مدیریت و آرامش‌تان را حفظ کنید. با یوکن همراه باشید تا در ادامه 17 راهکار عالی که به آرامش درونی‌تان کمک می‌کند و سبب می‌شود هیچ استرسی در زندگی نداشته باشید را به شما معرفی کنیم. 

مطمئنا هر کسی در شرایطی عصبانی می شود، مهم این است در شرایط سخت بتوانید آرامش خود را حفظ کرده، درست فکر کنید و تصمیمات اشتباه نگیرید.

در ادامه ی مقاله، 17 راهکار را معرفی می کنیم که با استفاده از آنها می توانید در شرایط سخت نیز آرامش خود را حفظ کنید.

1. نفس عمیق بکشید

یکی از بهترین راهکارها این است که نفس عمیق بکشید و روی نفس های خود تمرکز کنید. گفته می شود به مدت یک تا دو دقیقه این کار را انجام دهید و روی دم و بازدم خود تمرکز کنید.

2. نتیجه را در ذهن تان تجسم کنید

اگر در شرایطی قرار دارید که فکر می کنید باید به سرعت به حرف های دیگران واکنش نشان دهید، ابتدا به این فکر کنید که اگر شما هم رفتار نادرستی از خود نشان دهید، چه اتفاقی می افتاد؟ پس کمی صبر کنید و نتیجه را درنظر بگیرید. شاید نیاز باشد 10 دقیقه فکر کنید و بعد جواب دهید یا اینکه اصلا هیچ جوابی به طرف مقابل تان ندهید. مهم این است که قبل از جواب دادن، همه چیز را بسنجید و در جایگاه درستی قرار بگیرید.

3. هر حرفی را به خودتان نگیرید

اگر پیام یا ایمیلی از کسی می رسد که در آن از کلمات بدی استفاده شده، به خودتان بگویید شاید این پیام اشتباهی ارسال شده است. اصلا ممکن است این حرف ها به خاطر اشتباه شما نباشد، ممکن است فرد مقابل روز بدی داشته، کارهای اشتباهی انجام داده یا به خاطر ازدواج، شغل یا بیماری ناراحت است. پس همه چیز را به خودتان نسبت ندهید و قبل از اینکه عکس العمل تندی نشان دهید، روی موضوع بیشتر فکر کنید.

4. قدم های کوچک بردارید

اگر استرس دارید و احساس بدی را تجربه می کنید، تنها روی یک شروع کوچک تمرکز کنید تا بتوانید در مسیر قرار بگیرید. من این موضوع را با تمام وجودم درک کردم زیرا در چنین شرایطی قرار گرفتم. وقتی احساس کردم تنها باید یک کار کوچک انجام دهم، به آرامش رسیدم.

5. دید خود را نسبت به موقعیت تحلیل کنید

اگر در شرایطی قرار دارید که احساس ناامیدی می کنید یا از آن اتفاق ناراحت هستید، نگاهی به دید خود نسبت به آن موضوع بیندازید. برای مثال از خودتان بپرسید:

اگر من جای او بودم، چه احساسی داشتم و چگونه فکر می کردم؟

این کار باعث می شود به جای فکرهای منفی به سوی درک و همدردی بروید. مطمئن باشید در این شرایط راه حلی وجود دارد.

آیا این مشکل در 5 سال آینده اهمیتی خواهد داشت؟

این سوال آرامش زیادی نصیبم کرد و باعث شد از مسائل کوچک به راحتی گذر کنم. همچنین توانستم روی زمان و انرژی خود تمرکز کرده و روی چیزهایی که برایم اهمیت داشتند، وقت بگذارم.

6. سعی کنید طور دیگری به مساله نگاه کنید

یکی از کارهایی که می توانید برای تغییر نگرش خود نسبت به موقعیت فعلی انجام دهید، این است که از تفکرات خود فاصله گرفته و از خودتان بپرسید "اگر این موقعیت برای دیگری اتفاق می افتاد، چگونه با آن مواجه می شد؟" این شخص می تواند دوست، خانواده یا یکی از آشنایان شما باشد. سعی کنید شخصی از اطرافیان یا کسی که واقعا دوستش دارید را در نظر بگیرید و از خودتان بپرسید "او برای پیدا کردن یک نگرش جدید چه کاری انجام می داد؟"

7. برای کارهای خود برنامه ریزی کنید

داشتن برنامه ریزی به شما کمک می کند استرس کمتری داشته باشید. با برنامه ریزی می توانید در موقعیت فکری بهتری قرار بگیرید و بحران ها و شکست های غیرقابل پیش بینی را کنترل کنید. برای این منظور باید حد و مرزها را مشخص کنید. من این مرزها را در زندگی خود تعیین کرده ام:

وقت شروع و پایان کار را مشخص کنید

من باید 8 صبح کارم را شروع کنم و تا ساعت 7 عصر به کارم پایان دهم.

هر 45 دقیقه یک استراحت داشته باشید

گفته می شود بعد از هر 45 دقیقه تمرکز روی کار، 15 تا 20 دقیقه استراحت کنید. اگر آنقدر درگیر کار می شوید که کنترل زمان از دست تان خارج می شود، از زنگ گوشی به عنوان هشدار استفاده کنید.

8. در روزهای تعطیل کار نکنید

من در روزهای تعطیل به سراغ کامپیوتر نمی روم مگر اینکه بخواهم به ایمیلی ضروری پاسخ دهم. به بقیه ایمیل ها می توانید بعد از روز تعطیل نیز پاسخ دهید. اگر از یک شماره تلفن تنها برای کارتان استفاده می کنید، سیم کارت خود را در روزهای تعطیل بیرون بیاورید و در محل کار بگذارید یا آن را خاموش کنید.

تمام مسائل را برای خود ساده بگیرید

من همیشه این جمله را روی تخته ای می نویسم و جلوی چشمم می گذارم تا همیشه به یاد بیاورم که نباید مسائل را برای خود پیچیده کنم. پس به ساده ترین شکلی که می توانم به شرایط و راه حل ها فکر می کنم. سخت گیری و فکر کردن بیش از حد باعث افزایش استرس شده و انرژی زیادی از شما می گیرد.

9. به جای حدس و گمان، سوال بپرسید

حدس زدن و تلاش برای خواندن ذهن دیگران سبب ایجاد استرس و ناامیدی در شما می شود؛ زیرا کار محالی است. شاید ذهنیت و فکر شما بدتر از چیزی باشد که واقعا در ذهن طرف مقابل است. پس به جای این که حدس بزنید، ارتباط برقرار کرده و سوال بپرسید.

10. همیشه از برنامه ی خود 10 دقیقه جلوتر باشید

اگر هم اکنون استرس زیادی دارید، شاید این روش برایتان کارساز نباشد؛ اما می توانید آن را به عنوان یک راهکار برای کنترل استرس مدنظر بگیرید.

سعی کنید همیشه از برنامه ی خود 10 دقیقه جلوتر باشید. اگر با کسی قرار دارید، 10 دقیقه زودتر در محل قرار حاضر باشید. با این کار دیگر نگران دیر رسیدن تان نخواهید بود. همچنین بعد از رسیدن می توانید تمرکز بیشتری روی کار خود داشته باشید.

11. برای کارهایی که باید انجام دهید، لیست طولانی تهیه نکنید

اینکه لیست بلند بالایی برای کارهای که باید انجام دهید تهیه کنید، تنها باعث استرس تان می شود. همیشه از خودتان بپرسید "اگر تنها 2 ساعت وقت داشتم، آن 2 ساعت را به انجام چه کاری اختصاص می دادم؟" اکنون شروع کنید و همان کار را انجام دهید. این کار باعث می شود بهتر متمرکز شوید و برای انجام مهم ترین کاری که همیشه باعث استرس تان می شد و مدام آن را به تعویق می انداختید، اقدام کنید.

12. برای خندیدن وقت بگذارید

وقتی استرس دارید و نمی توانید به خوبی فکر کنید و تصمیمات عاقلانه بگیرید، بخندید. به مدت 5 تا 15 دقیقه کارهایی انجام دهید که باعث خنده تان می شود و با انجام آنها خوش می گذرانید. بهتر است این زمان را در کنار دوستان یا خانواده خود سپری کنید. خندیدن باعث می شود تمام استرس تان از بین برود و ذهن تان آرام بگیرد. بعد از خندیدن می توانید با ذهنی باز به کارتان ادامه دهید.

13. به طبیعت بروید

به جز خندیدن، کار دیگری که می توانید برای آرامش ذهن خود انجام دهید این است که وقت تان را در طبیعت بگذرانید. سکوت و آرامش این مکان ها باعث آرامش روحی شما می شود. من معمولا به پیاده روی در جنگل می روم و تمام تمرکزم را روی صداها، عطرها و محیط جنگل می گذارم.

14. از دیگران کمک بگیرید

چه لزومی دارد تمام مشکلات را به تنهایی حل کنید؟ از یکی از اعضای خانواده، دوستان یا حتی کسی که نمی شناسید بخواهید در این مسیر به شما کمک کند. نمی توانید در ذهن تان تصور کنید که کمک آنها چقدر می تواند موثر باشد.

15. تنها به امروز خود فکر کنید

اگر بخواهید به مسیری که باید برای حل مشکلات تان بپیمایید فکر کنید، نه آرامشی خواهید داشت و نه کاری پیش می برید.

در موارد قبلی گفته شد گام های کوچک تری بردارید یا اینکه از شما پرسیدم اگر تنها دو ساعت در روز وقت داشتید، چه کاری انجام می دادید؟ اکنون راهکار دیگری برای شما داریم؛ کاری که باید انجام دهید این است که به خودتان بگویید: "تنها به امروز فکر کن."

فقط به امروز فکر کرده و روی کارهایی که امروز می توانید انجام دهید، تمرکز کنید. روزهای بعدی از راه می رسند و می توانید برای آنها هم وقت بگذارید.

16. بهترین دوست خود باشید!

نباید اجازه دهید مشکلات و شکست ها، شما را از پا درآورد. بهتر است از شکست هایتان درس بگیرید و در مسیر دست یابی به اهداف از آنها استفاده کنید. در هنگام شکست، بهترین دوست خود باشید. برای مثال از خود بپرسید: "اگر دوستانم اکنون در کنارم بودند، چه کمکی به من می کردند؟" خودتان را در جای دوستان تان بگذارید و همانگونه با خودتان رفتار کنید که دوستان تان در این شرایط با شما رفتار می کردند.

17. با جان و دل، به خودتان گوش دهید

یکی از بهترین کارهایی که در شرایط سخت می توانید انجام دهید، این است که به خودتان گوش کنید. پیش از اینکه کاری انجام دهید یا چیزی بگویید که قبلا آن را انجام نداده اید، کمی دست نگه دارید. زمان بیشتری را به مراقبت از خودتان اختصاص دهید. استراحت کنید و برنامه یا فیلم موردعلاقه تان را تماشا کنید. در تعطیلات آخر هفته به مسافرت بروید و کارهایی انجام دهید که برایتان مهیج و سرگرم کننده است. پس به ندای درون تان گوش دهید و به خودتان بیشتر رسیدگی کنید.

منبع: positivityblog