احتمالاً فکر می‌کنید زوج‌هایی که رابطه‌ای خوبی با هم دارند دعوا نمی‌کنند یا به ندرت از دست هم عصبانی‌ می‌شوند. تمام وقت خود را با هم صرف می‌کنند و بسیار رمانتیک هستند. این طرز فکر موجب می‌شود بسیاری از زوج‌ها در روابط خود احساس شکست کنند، به‌ویژه زمانی که با هم در اختلاف هستند. اگر گاهی بین شما و همسرتان اختلاف نظر و مشکل پیش می‌آید و همیشه زندگی‌تان گل و بلبل نیست نمی‌توانید بگویید که رابطه شما با همدیگر خوب نیست و نمی‌شود یک رابطه عالی با همدیگر داشته باشید. حتی زوجینی که رابطه بسیار خوبی با همدیگر دارند و احساس خوشبختی می‌کنند هم، سوء تفاهم، درگیری‌‌ و اختلافات‌نظر را تجربه می کند. در این مقاله 12 روش برای داشتن یک رابطه‌ای خوب با همسر را با شما به اشتراک می‌گذاریم. اگر شما هم می‌خواهید با همسرتان رابطه‌ای عالی داشته باشید با یوکن همراه باشید و این مقاله را بخوانید.

رابطه شما یکی از مهم‌ترین اجزای زندگی‌تان است. بسیاری از افراد در دوران نامزدی برای ساختن یک رابطه عاطفی عالی و عاشقانه تلاش بسیاری می‌کنند اما پس از آنکه به یکدیگر رسیدند گمان می‌کنند به هدفشان رسیده‌اند و اهمیت چندانی به رابطه‌شان نمی‌دهند. برای داشتن یک زندگی مشترک موفق باید همیشه و همه وقت برای رابطه‌تان وقت بگذارید و برای شیرین‌تر و لذت‌بخش‌تر کردن آن انرژی صرف کنید. 

میزان کیفیت رابطه‌ی عاطفی بر سطوح استرس ، سلامتی و شادی شما تأثیر می‌گذارد. درست است که گفتیم هیچ رابطه‌ی عاطفی‌ای همیشه عالی و کامل نیست. با این حال، ارتباط عاطفی شما با شریک زندگی‌تان ارزش تلاش کردن برای بهبود پیدا کردن و به عالی‌تر سطح ممکن رسیدن را دارد. در ادامه نکاتی که به شما کمک می‌کند رابطه‌ای سالم و شاد با همسرتان داشته باشید را با شما به اشتراک می‌گذاریم.

1. با صبر و شکیبایی صحبت کنید

داشتن توانایی برقراری ارتباط موثر یکی از لازمه‌های داشتن ارتباطات خوب و سالم است. کارشناسان معتقدند بسیاری از زوج‌ها در برقراری ارتباط موثر مهارت کافی ندارند و نمی‌توانند به‌طور موثر و به درستی با همسرشان ارتباط برقرار کنند. 

زوج‌هایی که ارتباط عاطفی سالم و محکمی دارند عشق و علاقه‌شان را به یکدیگر ابراز می‌کنند. این زوج‌ها احساسات‌شان را ابراز می‌کنند و شریک زندگی و همسرشان را در حالت بلاتکلیفی قرار نمی‌دهند. زوجین زمانی که درمورد احساسات همسرشان بلاتکلیف هستند و براساس حدس و گمان پیش می‌روند در ابراز احساسات و نشان دادن رفتار مناسب دچار سردرگمی می‌شوند. یک‌سری انتظارات مبهم و غیرمنطقی در آنها ایجاد می‌شود و چون طرف مقابل به آنها آگاه نیست این انتظارات برآورده نمی‌شود و در طولانی‌مدت رابطه‌ی آنها صدمه و لطمه می‌بیند. 

افراد در یک رابطه سالم حتی در مورد چالش برانگیز ترین موضوعات با هم بحث می‌کنند و به این توافق می‌رسند که نظرات متفاوتی دارند.  آن‌ها می دانند که همیشه درباره همه چیز‌ هم‌عقیده نیستند و این را به‌عنوان یک تفاوت می‌پذیرند و به نظرات و ایده های یکدیگر احترام می‌گذارند.

اگر می‌خواهید رابطه‌ی خوبی با همسرتان داشته باشید و طعم شیرین خوشبختی را بچشید با همسرتان صحبت کنید، احساسات‌تان را ابراز کنید و مهارت ارتباط موثر را در خود بهبود دهید. برای افزایش مهارت‌های ارتباطی می‌توانید از یک مشاور باتجربه هم کمک بگیرید.

2. سازش داشته باشید

در هر رابطه‌ای درگیری ایجاد می‌شود و اختلاف نظر به وجود می‌آید اما این درگیری‌ها و اختلاف‌نظرها بر رابطه شما و همسرتان تأثیر نمی‌گذارند بلکه چگونگی واکنش شما به آنها و نحوه‌ی برخوردتان با  آنهاست که بر رابطه شما و همسرتان تأثیر می‌‌گذارد. مهم‌ترین عنصر در حل اختلاف در رابطه سازش است. اگر می‌خواهید یک رابطه سالم و خوب با همسرتان داشته باشید باید بتوانید تفاوت‌ها را بپذیرید و در مواقعی که اوضاع بر وفق مرادتان نیست سازگاری کنید. در مواقعی که اختلاف نظر و درگیری ایجاد می‌شود سعی نکنید نظر خودتان را تحمیل کنید و حرف خود را به کرسی بنشانید. اگر سعی کنید با همسرتان مصالحه کنید و به توافق برسید نتیجه‌ی خوشایندتری عایدتان خواهد شد.

3. قدر یکدیگر را بدانید

بسیاری از زوج‌ها کارهایی که همسرانشان برای آن‌ها انجام می‌دهد را امری عادی و معمولی تصور می‌کنند و گمان می‌کنند او وظایفش را انجام می‌دهد. برای اینکه بتوانید یک رابطه عاطفی سالم و شاد را در کنار همسرتان تجربه کنید باید به کوچک‌ترین کارهایی که همسرتان برایتان انجام می‌دهد توجه کنید و از او سپاسگزار باشید. 

قدردانی شما یک احساس مثبت خوشایند و انگیزه‌ای قوی در همسرتان ایجاد می‌کند. همچنین هنگامی که به طور آگاهانه قدردان و سپاسگذار هستید، بیشتر بر جنبه‌های مثبت تمرکز می‌کنید و در  رابطه خوشحال‌تر خواهید بود.

4. همیشه به یکدیگر احترام بگذارید

اگر شما و همسرتان همواره به یکدیگر احترام بگذارید مطمئنا رابطه‌‌تان با همسرتان بهبود پیدا می‌کند و در اوج باقی می‌ماند. شما در قالب‌های مختلفی باید به همسرتان احترام بگذارید. اینکه به او اعتماد داشته باشید، به احساسات و عقایدش توجه کنید و نظراتش را محترم بشمارید. 

هرگز یکدیگر را با اسامی بد و سخیف صدا نزنید. نزد دیگران با همسرتان با پرخاش صحبت نکنید. هیچ‌گاه همسرتان را به ترک رابطه تهدید نکنید.

5.  به شریک زندگی‌تان فضای شخصی بدهید

زمانی می‌توان گفت رابطه‌ی یک زوج سالم و خوب است که آنها به یکدیگر اجازه دهند در فضای شخصی‌شان به‌طور فردی پرورش یابند. بنابراین انتظار نداشته باشید که همسرتان همیشه با شما وقت بگذراند و تمام زمان و انرژی‌اش را صرف شما کند. باید به همسرتان این امکان را بدهید زمانی را به دوستان، خانواده، سرگرمی و علایق شخصی‌اش اختصاص بدهد. این به شما و شریک زندگی‌تان کمک می کند نه‌تنها هویت جداگانه خود را حفظ کنید، بلکه احساساتی سالم را در ارتباط عاطفی‌تان منعکس کنید.

زوجینی که انتظار دارند همسرشان منحصرا به آنها تعلق داشته باشد و تمام وقت، زمان و هزینه‌اش را صرف او و رابطه‌ کند سبب می‌شوند شریک زندگی‌شان احساس خفگی و اسارت کند و یک وابستگی متقابل ناخوشایند در رابطه ایجاد شود.

6. تکیه‌ گاه یکدیگر باشید

هر کس دوران سختی را در زندگی‌اش سپری خواهد کرد و هنگامی که شریک زندگی شما یک چالش شخصی را تجربه می کند، حمایت شما می تواند تفاوت زیادی داشته باشد.

همچنین، صرف نظر از اینکه چقدر شخص مستقلی هستید، به خود را آموزش دهید تا برای پشتیبانی به همسرتان تکیه کنید. گذشتن از زمان‌های سخت و دشوار به شما کمک می‌کند به هم نزدیک تر شوید و ارتباطتان را قوی تر می‌سازد.

7. مشکلات فردی‌تان را حل کنید

بسیاری از زوجین بیش از حد از یکدیگر انتظار دارند. بعضی از افراد در هیچ برهه‌ای از زندگی‌شان احساس شادی و خوشبختی نکرده‌اند و امیدوار بوده‌اند که با ازدواج به انسانی شاد و خوشحال تبدیل شوند. عده‌‌ای هم اعتماد به نفس و عزت نفس کافی را هرگز نداشته‌اند و انتظار داشته‌اند با ازدواج احساس ارزشمندی کنند. 

افرادی که با این رویکرد وارد رابطه‌ی عاطفی شده‌اند و ازدواج کرده‌اند متأسفانه بعد از اینکه می‌بینند ازدواج و تشکیل زندگی مشترک هم احساس شادی و خوشبختی و ارزشمندی را در آنها ایجاد نکرده ناامید می‌شوند و همسرشان را مسئول احساسات ناخوشایند خود می‌دانند. درست است که شریک زندگی‌تان باید با شما رفتار خوبی داشته باشد اما احساس شادی و ارزشمندی واقعی حسی است که باید از درون‌تان نشأت بگیرد. بنابراین اگر احساس افسردگی، اضطراب و ناامیدی می‌کنید یا فکر می‌کنید از اعتماد به نفس و عزت نفس کافی برخوردار نیستید حتما روی خودتان کار کنید و سعی کنید آنها را برطرف کنید تا از رابطه‌ی عاطفی‌تان لذت بیشتری ببرید و بیشتر هم بتوانید احساسات مثبت و خوشایندتان را به شریک زندگی‌‌تان القا کنید.

8. همواره سعی کنید یکدیگر را بهتر بشناسید

به‌عنوان یک فردی که ازدواج کرده است چقدر شریک زندگی‌تان را می‌شناسید. می‌دانید چه چیزی او را هیجان زده می‌کند؟ می‌دانید اهداف و رویاهای او چیست؟ عده‌ای در زندگی مشترک آن قدر روی برطرف کردن نیازهای زندگی متمرکز می‌شوند که ناخودآگاه علایق همسرشان را نادیده می‌گیرند و به آنها اهمیت چندانی نمی‌دهند. 

هرچه بیشتر همسرتان را بشناسید بهتر می‌توانید تشخیص دهید که حساسیت‌های او چیست، به چه چیزهایی علاقه دارد، از انجام چه کارهایی ناراحت می‌شود و دلخوشی‌های او در زندگی چیست. 

شاید در دوران نامزدی یا سال‌های اول زندگی به شناختی نسبی از همسرتان رسیده باشید اما این درجه از شناخت کافی نیست چون افراد در طول زمان تغییر می‌کنند. اگر می‌خواهید یک رابطه‌ی خوب و سالم با همسرتان داشته باشید باید همواره این شناخت را افزایش دهید. 

9. یاد بگیرید احساسات شریک زندگی خود را به رسمیت بشناسید

به رسمیت شناختن احساسات شریک زندگی خود، امنیت احساسی رابطه که جزئی حیاتی از یک رابطه‌ی سالم و شاد است را افزایش می‌دهد. بنابراین بدون اینکه همسرتان را قضاوت کنید و به تجزیه و تحلیل احساسات او بپردازید به شریک زندگی‌تان گوش دهید. 

حتی اگر همسرتان احساساتی دارد که برایتان قابل درک نیست باید به صحبت‌هایش گوش دهید. شنیدن احساسات و صحبت‌های او به منزله پذیرفتن نظرات و عقایدش نیست. شما باید به‌عنوان یک همسر مسئول و آگاه احساسات شریک زندگی‌تان را بدون هیچ قید و شرطی به رسمیت بشناسید.

10. در مورد اختلاف‌نظرات‌تان به‌درستی به توافق برسید

اختلاف نظر و عقیده بین هر دو آدمی ممکن است ایجاد بشود. هیچ دو نفری در دنیا وجود ندارند که کاملا مانند یکدیگر فکر کنند. وجود اختلاف نظر و عقیده در رابطه به این معنا نیست که با یکدیگر همخوانی ندارید یا مشکل دارید و برای زندگی با یکدیگر مناسب نیستید. وجود اختلاف نظر و عقیده بین همسران امری عادی و طبیعی است. 

تنها کاری که در چنین مواقعی باید بکنید این است که به خودتان یادآوری کنید که شما و همسرتان در یک تیم هستید. بنابراین زمانی که با همسرتان درباره اختلاف‌نظرهایتان صحبت و بحث می‌کنید به خود یادآوری کنید که هدف نهایی شما صلح و ایجاد توافق است. زمانی که پیشینه ذهنی شما صلح و رسیدن به نقطه‌نظر مشترک باشد در طول بحث و مناقشه نه‌تنها با یکدیگر دعوا نمی‌کنید، یکدیگر را نمی‌رنجانید و به یکدیگر آسیب نمی‌زنید بلکه یکدیگر را بهتر درک می‌کنید و برای یافتن راه حل و رسیدن به توافق و نقطه نظر مشترک بیشتر تلاش می‌کنید. 

11. اگر بحث‌هایتان به بن‌بست رسید آن را متوقف و به زمان دیگری موکول کنید

اگر متوجه شوید که جر و بحث‌تان به بن بست رسیده است، آن را به زمانی دیگر مثلاً صبح روز بعد موکول کنید. البته نباید بحث و گفت‌وگو را در همان وضعیت رها کنید و دیگر راجع به آن صحبت نکنید بلکه فقط زمان آن را به بعد موکول می‌کنید. روانشناسان معتقدند برای رسیدگی مجدد به مشکل و گفت‌وگو درباره‌ی آن طول وقفه نباید بیشتر از یک روز کامل باشد بنابراین اگر در بحث و گفت‌وگو با همسرتان به بن‌بست رسیدید یک استراحت و وقفه‌ی چند ساعته یا نصف روزه ایجاد کنید و دوباره گفت‌وگو را از سر بگیرید.

12. با ایجاد تغییر در روال همیشگی هیجان و جذابیت را افزایش دهید

تقریبا بیشتر زندگی‌ها بعد از مدتی دچار یک روال خاص و روزمرگی می‌شود. برای ایجاد تنوع و جذابیت بهتر است هر از گاهی روال زندگی روزمره تان را تغییر دهید و دست به انجام کارهای جدید بزنید. 

باید سعی کنید با ایجاد تغییرات و تنوع همیشه برای یکدیگر جذاب بمانید. منظور فقط ایجاد تغییرات ظاهری و فیزیکی نیست بلکه باید از لحاظ فکری هم ایده‌ها و دیدگاه‌های جدیدی را وارد رابطه‌ و زندگی‌تان کنید مثلا برای گفت‌وگو موضوعات جدید و متنوعی که می‌تواند برای همسرتان جذاب باشد را انتخاب کنید. یا اوقات‌تان را با تفریحات و سرگرمی‌های جذاب و متنوع پر کنید. 

کلام آخر

اگر می‌خواهید یک ارتباط عاطفی و زندگی مشترک شاد و خوبی داشته باشید باید کاری کنید که شریک زندگی‌تان در مورد خودش و زندگی‌‌اش احساس خوبی داشته باشد. زمانی که شریک زندگی‌تان با شما سپری می‌کند نباید با ناراحتی باشد بلکه باید سراسر شادی، هیجان، خوشی و جذابیت باشد. 

راز داشتن رابطه عاطفی خوب و ازدواج سالم دعوا و تنش کمتر و ایجاد لذت، رضایت و آرامش بیشتر است. زندگی مشترک شما نباید به منزله‌ی شغل دوم‌تان باشد بلکه باید منبع لذت، سرگرمی و آرامش‌تان باشد. شما باید پس از یک روز طولانی برای رفتن به خانه خوشحال و هیجان‌زده باشید. 

این را هم بدانید که هرگز نباید درون رابطه‌ و زندگی‌تان را با ظاهر زندگی و روابط دیگران مقایسه کنید. همه‌ی روابط و زندگی‌ها در درون تنش‌ها و مشکلاتی دارند. 

منبع: Lifehack