حرف‌هایی که نباید در محل کار درباره خودتان بزنید

17 مرداد 1400 - 11:00
رفتار سازمانی - حرف‌هایی که نباید در محل کار درباره خودتان بزنید
حرف‌هایی که نباید در محل کار درباره خودتان بزنید
امتیاز مطلب: 90%

ما عادت کرده‌ایم در محل کار، مدام از خود تعریف کنیم و خودشیفته باشیم، اما این کار نمی‌تواند ما را به موفقیت شغلی برساند. با یوکن همراه باشید تا به شما بگوییم چه چیزهایی را در محل کار درباره خودتان به زبان نیاورید.

هر چه انسان بزرگ‌تری باشید، کمتر از خودتان تعریف خواهید کرد. وقتی واقعا در کارتان حرفه‌ای باشید، این دیگران هستند که پشت سر شما می گویند: ‌«فلانی چقدر حرفه‌ای است»، اما افراد حرفه‌ای اصلا چنین حرفی در مورد خودشان نمی‌زنند. تعریف کردن از خود مانع پیشرفت شما می‌شود، در حالی که مسلما نمی‌خواهید چنین کاری انجام دهید.

افرادی که همیشه در فضای مجازی در مورد مدرک تحصیلی، تجربیات و پول خود لاف می‌زنند، از این می‌ترسند نکند در جامعه دیده نشوند. به همین خاطر خود را بزرگ می‌کنند و به سراغ واژه‌های افراطی می‌روند، اما در واقع کسی برای آن‌ها ارزش و احترام قائل نیست.

باید بدانید افراد با اعتماد به نفس و حرفه‌ای، برای خودشان احترام قائلند. صداقت است که شما را شایسته‌ی احترام می‌کند، نه واژه‌های افراطی و تمجیدبرانگیزی که پروفایلتان را پر کرده است.

لیز رایان (Liz Ryan)، نویسنده موفق حوزه‌ی منابع انسانی، می‌گوید هرگز ده عبارتی را که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم، در مورد خودتان به زبان نیاورید. تعدادی از این عبارات همان‌هایی‌اند که مردم انگلیسی‌زبان وارد حوزه‌ی برندسازی شخصی کرده‌اند، اما اغلب آن‌ها در وب‌سایت‌هایی چون لینکدین از سوی افراد فارسی‌زبان استفاده می‌شود.

1. قانون‌شکنی می‌کنم

قانون شکنی - عبارات ممنوعه در محل کار - برند سازی - برند سازی شخصی

این بدترین حرفی است که می‌توانید در زمینه‌ برندسازی بزنید؛ مثلا می گویید: «من وارد این سازمان می‌شوم و تمام قواعد آن‌ را بر هم می‌زنم». مسلما هر کسب و کاری به سمت هدف مشخصی در حرکت است؛ یعنی چشم‌اندازی برای خود داشته و مدیران آن نمی‌خواهند در قواعدی که ایجاد شده اخلالی ایجاد کنید. پس«قاعده‌شکن» بدترین انتخابی است که می‌توان در برندسازی شخصی داشت.

2. مجری تغییر هستم

این حرف دیگری در برندسازی شخصی است که باید از آن اجتناب کنید. اگر می دانید در چه مسیری قرار دارید، پس در مورد همان صحبت کنید. نباید بگویید هدفتان این است. وارد شرکت شوید و به درخواست رئیس تغییراتی به وجود آورید. اگر چنین حرفی بزنید، یعنی تمام قدرتی که در دست دارید، از سوی فرد دیگری به شما داده می‌شود. پس شما کوچک به نظر می رسید، نه مامور تغییر.

3. در حوزه کاری خود استاد، متخصص یا کارشناس هستم

کارشناس - متخصص - صاحب نظر - عبارات ممنوعه در محل کار - برند سازی - برند سازی شخصی

اجازه دهید دیگران شما را متخصص بدانند. اگر به آن‌ها در حل مساله کمک کنید، با کمال میل این کار را برایتان انجام می‌دهند. پس از خودتان تعریف نکنید، این کار باعث می‌شود تمام قدرتتان را از دست بدهید.

4. خلاق هستم

باید بگویید چه خلاقیت‌هایی دارید، ما خودمان تصمیم می‌گیریم شما را خلاق بدانیم یا نه.

5. شهرت زیادی در کشور یا دنیا دارم

شهرت - شهرت جهانی - عبارات ممنوعه در محل کار - برند سازی - برند سازی شخصی

واقعا شرم‌آور است، این جملات را درباره‌ی خودتان بگویید؛ زیرا اگر حقیقت داشته باشد، به گفتن آن احتیاجی ندارید. بگویید چه توانایی‌‌هایی دارید، نه این‌که دیگران درباره شما چه فکری می‌کنند.

6. در حوزه‌ کاری‌ام پیش‌رو هستم

بهتر است دیگران درباره‌ی شما چنین حرفی بزنند.

7. فارغ‌التحصیل این دانشگاه و کارمند آن شرکت بودم

سابقه تحصیلی - سابقه کاری - رزومه کاری - عبارات ممنوعه در محل کار - برند سازی - برند سازی شخصی

آیا ارزش شما در سی سالگی به بالا، به مدارسی بستگی دارد که در آن‌ها فارغ‌التحصیل شده‌اید یا شرکت‌هایی که برایشان کار کرده‌اید؟ بدون شک این‌ها بخش مهمی از زندگی شما هستند، اما شما بدون این مدارک هم فوق‌العاده خواهید بود. در اینجا سؤال مطرح می شود «چرا؟»، «چه چیزی شما را متمایز می‌کند؟» درباره‌ی این مسائل صحبت کنید.

8. ویراستار، نویسنده، طراح وب و... هستم

ممکن است در برندسازی شخصی به سراغ تخصص‌های خود بروید، اما با این کار توانایی خود را نادیده می‌گیرید. قطعا شما ارزش بیشتری دارید. باید بگویید با این مهارت‌ها می‌خواهید چه کار کنید. بگویید این مهارت‌ها چطور می‌توانند در کنار هم قرار گیرند و به فرد دیگری در پیشرفت کسب و کارش کمک برساند.

9. سخت‌کوش هستم

سخت کوشی - ایده داشتن - انقلاب صنعتی - عبارات ممنوعه در محل کار - برند سازی - برند سازی شخصی

اگر شرکتی تنها به خاطر سخت کوشی به دنبال استخدام شما باشد، از نظر من نباید مشغول کار شوید. وقتی انقلاب صنعتی جای خود را به اقتصاد مبتنی بر دانش داد، سخت‌کوشی تمام مفهوم خود را از دست داد. در شرکتی مشغول به کار شوید که برای ایده‌‌ها و ذهن فوق‌العاده شما ارزش قائل است، نه کسی که فقط می‌خواهد سخت کار کنید.

10. نتیجه‌گرا هستم

این حرف نمی‌تواند شما را به عنوان یک شخص، بدون هیچ زاویه‌ دید و ویژگی‌های شخصیتی تبدیل به برند کند.

وقتی اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، برندسازی شکل واقعی‌تری به خود می‌گیرد. هرچقدر برندی که می‌سازید انسانی‌تر باشد، افراد حرفه‌ای‌تری را به خود جلب خواهید کرد.

منبع: forbes

نویسنده مطلب
UCAN TEAM - تیم تحریریه یوکن
تعدادی کارشناس محتوا که در زمینه موفقیت، سبک زندگی، مهارت‌های فردی و شغلی تخصص دارند و تلاش می‌کنند مقالاتی کاربردی و مفید را برای مخاطبان تولید کنند.

آیا به نظر شما این مطلب مفید بود؟

2021-08-08 02:42:42
دسته بندی ها